top of page
Writer's pictureNatuurlijkNZ

Lente in Nieuw-Zeeland

Updated: Sep 27

In de lente (september, oktober en november) kan je wisselvallig weer verwachten. Vaak is het ‘s nachts koud, maar overdag kunnen het mooie dagen zijn met strak blauwe lucht en temperaturen tussen de 16 en 19 graden. Vooral november is een mooie maand, net voor het hoogseizoen maar met vaak hele warme dagen.


Uitzicht op meer en besneeuwde bergen rond Glenorchy Nieuw-Zeeland
Reizen in de lente in Nieuw-Zeeland kan veel voordelen hebben

Voordelen & Tips

  • Wil je één van de vele watervallen bezoeken, dan zijn september en oktober een goede maand. De regen zorgt voor een schitterend effect terwijl je in de zomer soms maar een klein straaltje ziet. Ga bijvoorbeeld naar Milford Sound of de Hobbiton Film Set.

  • Dit is een mooie tijd om lentebloesem en lupines te zien. De lupine zie je vooral rond Lake Tekapo eind november en in Wanaka begin december.

  • In september en begin oktober ligt er nog sneeuw op de bergen, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Soms zijn de skivelden in september ook nog open, tenzij het te warm is.

  • In november voelt het vaak al als zomer, maar prijzen en drukte vallen nog mee.

  • Bezoek een plaatselijk evenement, zoals de Food and Wine Classic in Hawkes Bay, dit is van 15 tot 24 maart 2024 . Heb je nog niet genoeg gegeten of gedronken dan zijn er nog een flink aantal andere wijngaarden om te bezoeken.


Waar je rekening mee moet houden in de lente

  • Het weer kan onvoorspelbaar zijn en vooral in oktober kan het nat zijn. Dit zorgt er in afgelegen gebieden zoals Milford Sounds soms voor dat de wegen afgesloten zijn door ‘slips’.

  • In november begint het al druk te worden en is van tevoren boeken zeker aan te raden. In september en oktober heb je op de bonnefooi meer geluk.

  • Vergeet geen rekening met de schoolvakantie te houden, die is van 28 september tot 13 oktober 2024.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page