top of page
Writer's pictureNatuurlijkNZ

Waarom reizen naar Nieuw-Zeeland

Een reis om lokale landschappen, wilde dieren & avontuur te ontdekken, omgeven door natuur


Nieuw-Zeeland biedt reizigers een unieke mix van natuurlijke pracht en spannende activiteiten. Of je nu een fervent avonturier bent, een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een pittoreske ontsnapping, Nieuw-Zeeland heeft iets bijzonders te bieden. Dit is waarom je zou moeten overwegen om Nieuw-Zeeland je volgende reisbestemming te maken.



Couple kayaking the Dart River Glenorchy New Zealand
Het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland is enorm divers

1. Diverse landschappen

Eén van de belangrijkste redenen om Nieuw-Zeeland te bezoeken is de enorme diversiteit aan landschappen. Van de besneeuwde toppen van de Zuidelijke Alpen en de nationale parken tot de regenwouden aan de westkust, de geografie van Nieuw-Zeeland is gewoonweg betoverend.


  • Noordereiland: Hier vind je vulkanische landschappen, geothermische gebieden zoals Rotorua en mooie stranden. De Bay of Islands biedt prachtige wateren die perfect zijn om te zeilen of kajakken, terwijl de glooiende heuvels en wijngaarden van de Waikato en Hawke's Bay ideaal zijn voor een ontspannen verblijf.

  • Zuidereiland: Het Zuidereiland staat bekend om de dramatische landschappen en heeft indrukwekkende fjorden zoals Milford Sound, uitgestrekte vlaktes zoals Canterbury en het avontuurlijke centrum Queenstown. De Zuidelijke Alpen domineren het landschap en bieden uitzonderlijke wandel-, fiets-,  ski- en bergbeklim mogelijkheden.



Mountain parrots very rare visible around Milford Sound and Arthurs Pass New Zealand
Kea, of ook wel de "Alpine Parrots" genoemd

2. Unieke fauna

Het is een geweldige bestemming voor liefhebbers van wilde dieren en er leven vogelsoorten in Nieuw-Zeeland die nergens anders op aarde voorkomen.



  • Vogels: Thuisbasis van iconische soorten zoals de kiwi, kea en de zeldzame takahē.

  • Zeeleven: Speelse dolfijnen, imposante walvissen en levendige zeeleeuwen.

  • Insecten: Met unieke soorten zoals de gigantische wētā en glimwormen.

  • Reptielen: Huist zeldzame soorten zoals de tuatara, een levend fossiel.


Deze diversiteit aan wilde dieren draagt bij aan de reputatie van Nieuw-Zeeland als een topbestemming voor natuurliefhebbers en liefhebbers van wilde dieren.


Glacier Explorer Aoraki Mt Cook New Zealand
Activiteiten zoals de Glacier Explorer zijn toegankelijk en bieden een uniek perspectief

3. Nabijheid (als je eenmaal hier bent!) en toegankelijkheid


De redelijk compacte omvang maakt het gemakkelijk om te reizen door Nieuw-Zeeland. Met een relatief klein landoppervlak kun je in korte tijd een grote verscheidenheid aan omgevingen ervaren. Of je nu van het ene eiland naar het andere vliegt of een mooie autorit maakt, de goed onderhouden infrastructuur zorgt ervoor dat reizen zowel gemakkelijk als aangenaam is.


  • Van noord naar zuid: Reizen van het Noordereiland naar het Zuidereiland is eenvoudig, met regelmatige vluchten en mooie boottochten. Het efficiënte transportnetwerk maakt het eenvoudig om tussen de verschillende regio's te reizen.


Kayaking Abel Tasman National Park New Zealand
Ontdek Abel Tasman National Park per kayak en geniet van het sprankelende water en de gouden stranden


4. Eindeloze activiteiten


Nieuw-Zeeland staat synoniem voor avontuur. Het gevarieerde terrein en het matige zeeklimaat bieden het hele jaar door mogelijkheden voor buitenactiviteiten.


  • Wandelen en trektochten: Met talloze wandelpaden, variërend van ontspannen wandelingen tot uitdagende meerdaagse tochten zoals de Kepler Track, is er voor iedereen wel een geschikte wandeling te vinden.


  • Watersporten: Kajakken, surfen en zeilen zijn populair in de zuivere wateren van Nieuw-Zeeland, terwijl de kalme meren en rivieren perfect zijn voor een ontspannende peddelpartij.


  • Wintersport: In de wintermaanden (juni t/m augustus) en in september wordt Nieuw-Zeeland een speeltuin voor ski- en snowboardliefhebbers. Resorts in plaatsen als Queenstown en Wanaka bieden faciliteiten van wereldklasse en prachtige besneeuwde landschappen.


  • Unieke verblijfplaatsen: Kies voor onconventionele overnachtingen die een diepere band met de cultuur en omgeving van Nieuw-Zeeland bieden. Deze unieke verblijven leggen vaak de nadruk op lokaal erfgoed en duurzaamheid en bieden een meeslepende en authentieke Kiwi-ervaring die verder gaat dan traditionele hotels. Waar je ook naartoe gaat, je hebt buiten de steden bijna altijd een dromerig uitzicht!


  • Lokale culinaire ervaringen: Ontdek de verschillende smaken van de Nieuw-Zeelandse keuken door te genieten van lokale specialiteiten. Het culinaire aanbod bestaat uit verse seizoensgebonden ingrediënten en traditionele gerechten die de rijke landbouw- en maritieme bronnen weerspiegelen. Als je deze gerechten besteld en lokale markten bezoekt, proef je de authentieke kiwi en Māori cultuur.


Als je de unieke overnachtingen en culinaire hoogstandjes omarmt, zul je de levendige cultuur en levensstijl van Nieuw-Zeeland rijker en intenser ervaren.



A luxury lodge view from Hapuku Lodge on the Kaikoura mountains
Hapuku Lodge in Kaikoura biedt een luxe ervaring met indrukwekkende faciliteiten en uitzichten

5. Unieke manieren van reizen door Nieuw-Zeeland


De manier van reizen in Nieuw-Zeeland is net zo divers als de landschappen. Er zijn verschillende manieren om het land te verkennen en te ervaren.


  • Camper: De vrijheid van het reizen in een camper stelt je in staat om op je eigen tempo te verkennen en op de mooiste plekjes te verblijven (buiten het hoogseizoen, want anders moet het meeste van tevoren geboekt worden). Het gevestigde netwerk van vakantieparken en schilderachtige campings maakt dit een uitstekende optie voor wie van camperreizen houdt.


  • Trein tours: Mocht je de uitstekende Nederlandse treinverbindingen missen, dan zijn er twee goede opties in Nieuw-Zeeland. De TranzAlpine (tussen Christchurch en Greymouth) en de Northern Explorer (tussen Auckland en Wellington) bieden een prachtig uitzicht en een comfortabele dagtrip.


  • Avontuurlijke tours: Van begeleide wandeltochten tot zeilen, jet boats, bungeejumpen en paragliden, avontuurlijke tours zijn bedoeld voor sensatiezoekers. Deskundige gidsen zorgen voor veiligheid terwijl je kunt genieten van een tour die voor jou avontuurlijk is (avontuur betekent voor iedereen toch wat anders!). 


  • Luxe individuele rondreis: Combineer het beste van twee werelden door een auto te huren en de prachtige wegen van het land in je eigen tempo te verkennen. Geniet van dagelijkse wandelingen, ontdek lokale eetgelegenheden met heerlijke specialiteiten en eindig elke dag in stijl met een verblijf in luxe accommodaties of unieke overnachtingen, die comfort en verwennerij bieden te midden van je avonturen.


Je kunt Nieuw-Zeeland ervaren op een manier die past bij jouw voorkeuren, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een mix van beide. Vertel ons wat je wilt ervaren tijden deze droomreis en wij komen bij je terug met een 100% op maat gemaakte reis die precies bij jou past.



Nieuw-Zeeland biedt een indrukwekkende diversiteit aan natuur, dieren en avontuurlijke activiteiten. Het compacte formaat en de goede reismogelijkheden maken het eenvoudig om het hele land te verkennen. Met zijn adembenemende landschappen en unieke ervaringen is Nieuw-Zeeland een ideale bestemming voor een onvergetelijke reis vol avontuur.

Comments


bottom of page