top of page
Writer's pictureNatuurlijkNZ

Wānaka

Updated: Sep 27

Wānaka- Otago

Als je de zonovergoten kusten en bruisende steden van Nieuw-Zeeland hebt verkend, is het tijd om een stap terug te doen en te genieten van de serene schoonheid van Wānaka. Wānaka, gelegen in Otago op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die naar de meer bekende bestemmingen zoals Queenstown trekken. Maar voor de ervaren reizigers die op zoek zijn naar rust en avontuur in gelijke mate, is Wānaka een verborgen parel die wacht om ontdekt te worden. Met zijn schilderachtige landschappen, vriendelijke sfeer en diverse activiteiten, is Wānaka (het kleine zusje van Queenstown) de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.


Uitzicht op Lake Wānaka vanaf Roys Peak wandeling met laaghangende wolken en een wandelaar
Mooi uitzicht vanaf Roys Peak Track op Lake Wānaka met laaghangende wolken

Activiteiten in Wānaka

Ook al is Wānaka het kleine zusje van Queenstown, er is ontzettend veel te doen. Ontdek een schat aan vintage voertuigen en speelgoed in het National Transport & Toy Museum, waar bezoekers worden meegenomen op een nostalgische reis door de geschiedenis van transport en speelgoed. Test je vaardigheden op de groene fairways van Wanaka's golfbanen, of geniet van een ontspannen potje disc golf of mini-golf met vrienden en familie. Waag je in de verborgen kloven en watervallen van Wānaka met een spannende canyoning-ervaring, waar je de sensatie van abseilen, zwemmen en glijden door natuurlijke waterglijbanen zult ervaren. Geniet van een unieke filmervaring in Cinema Paradiso, een charmante bioscoop met comfortabele sofa's, vintage memorabilia en zelfgemaakte koekjes in de pauze (je kan ruiken wanneer het bijna pauze is!). Dompel jezelf onder in de rust en schoonheid van de Wanaka Lavender Farm, waar eindeloze rijen lavendelstruiken een prachtig aroma verspreiden en een serene omgeving bieden voor ontspanning en verkenning.

Uitzicht op een berg vanaf de wanaka lavender farm met paarde rijen lavendel
Proef een uniek lavendel ijsje op de Wanaka lavendel boerderij

Dit is maar een klein deel van wat Wānaka te bieden heeft. Lees hieronder meer over de prachtige wandelingen en andere activiteiten waaruit je tijdens je reis kunt kiezen.


 

Ontdek wat je allemaal in Wānaka kunt doen:


 

Wandelingen

De Wānaka regio biedt een scala aan wandelpaden voor alle niveaus, van ontspannen wandelingen langs het glinsterende Lake Wanaka tot uitdagende bergtochten in de omliggende Zuidelijke Alpen.


Roys Peak Track

Roys Peak Track staat bekend als een iconische wandelroute. Deze uitdagende wandeling trekt avonturiers van over de hele wereld vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten die het biedt. Deze hike duurt ongeveer 5 tot 6 uur en je wordt beloond met adembenemende panorama's over Lake Wānaka , omringd door (soms besneeuwde) bergtoppen die zich weerspiegelen in het kristalheldere water. Ben je avontuurlijk aangelegd en houdt je van een spectaculaire zonsopgang, dan kun je ook in het donker (met een goede voorbereiding!) vertrekken en de zonsopgang vanaf Roys Peak bewonderen.


Andere wandelingen in de buurt van Wānaka

Wandeling

Afstand

Wandeltijd (retour)

Moeilijkheids-graad

Eely Point Walk

2 km

20 min

Gemakkelijk

Waterfall Creek Track

 2,5 km

 30-60 min

Gemakkelijk

The Outlet Track

 3 km

 1 uur

Gemakkelijk

Blue Pools Track (Haast Pass)

 3 km

  1 uur

Gemakkelijk

Rob Roy Glacier Hike

10 km

3-4 uur

 Gemakkelijk*

Mt Iron Walk

4,5 km

 1,5 uur

Middelzwaar

Diamond Lake Track & Rocky Mountain

7 km

 3 uur

Moeilijk

Isthmus Peak Track

16 km

 5-7 uur

Moeilijk

Wanaka Roys Peak Track

16 km

6-7 uur

Moeilijk

* 2 uur rijden vanaf Wanaka en op dit moment (maart 2024) gesloten.


Sommige wandelingen kun je niet in elk seizoen (of elk weer) doen. Ben je van plan alleen door Nieuw-Zeeland te reizen dan is het handig deze praktische tips voor solo wandelen door Nieuw-Zeeland  te lezen.

Fietsen en Mountainbiken

Langs de oevers van het meer zijn rustige fietspaden te vinden, perfect voor ontspannen fietstochten met het gezin of een romantische rit bij zonsondergang. Het landschap rond Wānaka wordt gedomineerd door imposante bergtoppen en weelderige valleien, waardoor elke fietstocht een visueel spektakel is.

Voor de avontuurlijke zielen biedt Wanaka een scala aan uitdagende mountainbikepaden. Van kronkelende bospaden tot steile berg afdalingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het nabijgelegen Cardrona Bike Park (waar je in de winter kunt skiën) trekt in de zomer mountainbikers van over de hele wereld met zijn technische trails en adrenaline-pompende afdalingen.


Helicopter vertrekt bij zonsopgang terwijl drie mountainbikers genieten op Mt Burke
Voor een uniek avontuur kun je ook een helibike boeken

Wānaka Tree

De Wānaka boom, ook bekend als "That Wānaka Tree", is een iconisch beeld dat symbool staat voor de schoonheid en sereniteit van Wānaka, Nieuw-Zeeland. Gelegen in het glinsterende water van Lake Wānaka, is deze solitaire wilgenboom uitgegroeid tot een populaire attractie voor zowel lokale bewoners als toeristen. Met zijn takken die zich sierlijk uitstrekken boven het kalme water, biedt de Wānaka Tree een pittoresk uitzicht dat bij zonsopgang en zonsondergang bijzonder adembenemend is.


That wanaka tree tijdens een zonsopgang of zonsondergang met prachtige paars roze kleuren in de lucht en bergen op de achtergrond
"That Wānaka Tree" is vooral bij zonsopgang en zonsondergang populair vanwege de vaak mooie kleuren

Lake Wānaka

Een van de meest rustgevende activiteiten in Wānaka is een wandeling langs de oevers van Lake Wānaka. Het pad rondom het meer is goed onderhouden en geschikt voor alle fitnessniveaus. Ook zijn er een aantal activiteiten op het water om van te genieten, zo kun je bijvoorbeeld een kajak of SUP (paddle board) huren, of gaan vissen met een tour.

Een kajak op Lake Wānaka met prachtige weerspiegelingen van de bergen in het meer
Een van de fantastische manieren om Lake Wānaka te ontdekken is per kajak

Cardrona Alpine Resort, Treble Cone Ski Area en Snow Farm

Het nabijgelegen skigebied Cardrona Alpine Resort staat bekend om zijn uitstekende pistes en variëteit aan terrein voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Met meer dan 400 hectare aan terrein, variërend van glooiende hellingen tot steile afdalingen, biedt Cardrona iets voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Bovendien is het resort uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder skiliften, restaurants en skischolen, waardoor het een ideale bestemming is voor gezinnen en groepen.

Een andere populaire optie is het skigebied Treble Cone, dat bekend staat om zijn steile terrein en prachtige uitzichten op Lake Wānaka. Met uitdagende pistes en een relaxte sfeer is Treble Cone geliefd bij ervaren skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar avontuur en spanning.

Prachtig uitzicht op Lake Wānaka tijdens het skiën op Treble Cone
Prachtig uitzicht op Lake Wānaka tijdens het skiën op Treble Cone

Snow Farm is een unieke bestemming voor liefhebbers van langlaufen en sneeuwpret. Dit uitgestrekte terrein biedt meer dan 50 kilometer aan perfect geprepareerde loipes, omringd door een spectaculair berglandschap. Wat Snow Farm zo bijzonder maakt, is de focus op langlaufen. Het terrein is ideaal voor zowel beginners als ervaren langlaufers, met een verscheidenheid aan routes die door glooiende weiden en beboste paden slingeren. Of je nu op zoek bent naar een rustige tocht door de natuur of een uitdagend parcours om je vaardigheden te testen, Snow Farm heeft voor elk wat wils.

Cardrona Hotel

Het Cardrona Hotel, gelegen in het Cardrona Valley tussen Wānaka en Queenstown, is een historisch juweeltje dat de charme en geschiedenis van Nieuw-Zeeland belichaamt. Dit iconische hotel, dat dateert uit 1863, straalt een rustieke elegantie uit die reizigers van over de hele wereld aantrekt. Binnen ademt het hotel een warme en gastvrije sfeer, met gezellige open haarden, antieke meubels en memorabilia die de rijke geschiedenis van het gebied weerspiegelen.

Het Cardrona Hotel is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een bestemming op zich. Je kunt hier genieten van heerlijke maaltijden in het restaurant, lokale ambachtelijke bieren proeven in de bar of tuin, of gewoon ontspannen en genieten van de serene omgeving van het omliggende landschap.


Cardrona hotel met een ouderwetse auto en blauwe lucht
Cardrona Hotel is een leuke stop om even pauze te houden en een drankje of hapje te doen

Paardrijden

Er zijn tal van manieren om van het paardrijden in Wānaka te genieten. Maak een ontspannen tocht langs rustige paden en weiden, terwijl je geniet van de frisse berglucht en de rustgevende geluiden van de natuur om je heen. Of kies voor een meer avontuurlijke rit door de ruige landschappen van de omgeving, waar je beloond wordt met adembenemende uitzichten en onvergetelijke ervaringen.

Puzzling World

Voor degenen die hun geest willen uitdagen, is een bezoek aan Puzzling World een must. Dit unieke attractiepark biedt een verscheidenheid aan optische illusies, doolhoven en puzzels die zowel vermakelijk als intrigerend zijn. Test je hersenen en geniet van de speelse interacties terwijl je door de fascinerende exposities wandelt.

Wijnproeverijen in de Central Otago regio

Wānaka ligt in de buurt van de beroemde Central Otago wijnregio, bekend om zijn voortreffelijke Pinot Noir. Maak een ontspannen dagtocht naar de omliggende wijngaarden en geniet van wijnproeverijen te midden van prachtige wijngaarden.

Helikopter- (en vliegtuig) vluchten over de Zuidelijke Alpen

Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring, bieden helikoptervluchten over de Zuidelijke Alpen een adembenemend uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen en glinsterende gletsjermeren. Heb je een strak reisschema en wil je toch graag de Milford Sound fjord zien, dan kun je ook een vlucht vanaf Wānaka boeken en dat combineren met een boot cruise in de Milford Sound.

Kunst en Cultuur in Wanaka

Verken de levendige kunst- en cultuurscène van Wānaka door een bezoek te brengen aan lokale galerieën en kunst studio's. Ontdek het werk van getalenteerde lokale kunstenaars en dompel jezelf onder in de creatieve energie van de stad.

 

Wānaka biedt een unieke reiservaring voor actieve en avontuurlijke reizigers. Met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, diverse activiteiten en gastvrije gemeenschap is het de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning. Of je nu geniet van een rustige wandeling langs het meer, de uitdaging aangaat met puzzels en doolhoven, of de schoonheid van de Zuidelijke Alpen vanuit de lucht bewondert, Wānaka zal je zeker betoveren met zijn charme en schoonheid.


תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page